Dé BROW STUDIO behandeling

Wij krijgen veel vragen via WhatsApp, Facebook en e-mail over het hoe en wat met betrekking tot onze BROW STUDIO behandeling. Het werd dus tijd voor een blog over onze enige echte, tromgeroffel, BROW STUDIO behandeling. Dus ben jij altijd al benieuwd naar wat wij wel en juist niet doen? Dat komt dan goed uit, want in deze blog kom jij alle ins en outs van de BROW STUDIO behandeling te weten.

De BROW STUDIO behandeling kost € 43,95. In deze BROW STUDIO behandeling van 45 á 60 minuten nemen wij een intake af. Verder kleuren, shapen, harsen, threaden, epileren, knippen en stylen wij de wenkbrauwen. Het resultaat blijft gemiddeld 4 tot 6 weken mooi.

Om maar bij het begin te beginnen, starten wij natuurlijk bij het moment dat je de afspraak maakt. Een afspraak maken kan telefonisch, in de salon of via de website. Zodra je een afspraak maakt via de website ontvang je van ons een bevestigingsmail. In deze mail geven wij aan wanneer en hoe laat je een afspraak hebt staan. Verder wordt er in de mail vermeld dat wij het prettig vinden als je met dagelijkse make-up op naar de salon komt. Waarom willen wij dat? Op deze manier zien wij hoe je zelf je wenkbrauwen tekent. Dit proberen wij dan aan te houden zodat je, voor zover dat kan, je eigen vormen behoudt (indien gewenst). Als laatste is het belangrijk dat je vanaf dit moment, het liefste nog eerder ladiesSTOPT met epileren. Als je vlak voor de BROW STUDIO behandeling zelf nog gaat epileren is het resultaat van de BROW STUDIO behandeling minder lang mooi. Dit heeft te maken met een onregelmatige haarcyclus. De haartjes die je eruit hebt getrokken groeien eerder terug dan de haartjes die wij eruit trekken tijdens de BROW STUDIO behandeling. Ook hebben wij meer kans om een perfect resultaat te creëren wanneer er veel haartjes zijn om mee te werken. Als je telefonisch of in de salon een afspraak maakt, dan wordt alle informatie uiteraard mondeling met je besproken.

De intake

Wanneer je voor het eerst bij ons in de salon komt krijg je bij aankomst een intakeformulier om in te vullen. Door dit intakeformulier wordt duidelijk welke wenkbrauw make-up je dagelijks gebruikt, jouw manier van ontharen, eventuele allergische reacties en nog veel meer. Dit intakeformulier wordt besproken/doorgenomen door de stylist die de BROW STUDIO behandeling bij jou gaat uitvoeren. Door het houden van een intake bepalen wij de verfkleur, vorm en dikte.

Kleuren

Tijdens de intake bespreken wij de kleur van jouw wenkbrauwen. Aan de hand van hoe donker jij je wenkbrauwen wil hebben, stellen wij een verfkleur samen. Onze verf bevat pigment. Dit houdt in dat de wenkbrauwhaartjes altijd donkerder worden door het verven. Wij verven niet naar een lichtere kleur! Door het verven worden de blonde, vaak niet zichtbare, donshaartjes mee gekleurd. Er komen dus opeens nieuwe haartjes tevoorschijn, YESSS! De wenkbrauwen worden op deze manier gelijk een stuk voller. Wij plakken er dus geen haartjes bij. Na het verven lijken de wenkbrauwen altijd donkerder omdat er nog wat restjes van de verf op de huid zitten. Wij raden aan niet gelijk na de BROW STUDIO behandeling te gaan boenen, maar thuis te gaan douchen. Door het douchen gaat de verf vanzelf van de huid af. Belangrijk: douche na de BROW STUDIO behandeling niet te heet!

Shapen

Tijdens de BROW STUDIO behandeling worden de wenkbrauwen door middel van speciale meetpunten afgetekend in jouw gezicht. Op deze manier weten wij precies de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen. Eerst meten wij met stokjes de juiste hoeken. Vervolgens tekenen wij met een potlood de lijnen af. Op deze manier kunnen wij strakke lijnen zetten tijdens het harsen.

Harsen

Harsen zien veel vrouwen als een ‘gevoelige’ vorm van ontharen. Wij gebruiken een milde hars van Aloë Vera, welke geschikt is voor de gevoelige huid. Wij smeren de hars rond de wenkbrauwen. Sommige vrouwen hebben last van een extreem gevoelige huid. Indien nodig maken wij gebruik van een speciale beschermlaag onder de hars om de huid optimaal te beschermen. Helaas zijn complicaties nooit uitgesloten. Als je voor het eerst gaat harsen heb je kans op roodheid en bultjes. Geen paniek! Dit gaat snel weer weg als je er van afblijft, hoe moeilijk dat ook is. Uiteindelijk ben je er blij mee want bij te veel pulken en smeren worden de bultjes puistjes en dan duurt het wel iets langer voordat ze weggetrokken zijn. De meeste vrouwen hebben geen last van irritaties, wel is 99% lekker rood na een BROW STUDIO behandeling ;). Dit komt simpelweg door de hars op de huid die er abrupt van af wordt getrokken. De roodheid is vaak na een uurtje weer weggetrokken.

Threaden

Wij threaden de wenkbrauwen voor een extra strak effect. Dit is een ontharingstechniek met draad uit het Midden Oosten. Je hebt de manier waarmee met een draadje haartjes verwijderd worden ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Wij doen dit boven de wenkbrauwen zodat de contourlijnen van het harsen verdwijnen en je in het zonnetje de harslijnen niet ziet. Bij mensen met een overgevoelige huid slaan wij deze stap soms over.

Knippen

Na het threaden knippen wij de wenkbrauwen bij. Hierdoor perfectioneren wij jouw ideale wenkbrauwen. De haartjes verschillen van lengte en op deze manier worden de wenkbrauwen strakker omdat er geen uitstekende haartjes boven de wenkbrauwen uitkomen.

Epileren

Dan zijn we alweer bijna aan het einde van de BROW STUDIO behandeling. Voor het beste resultaat epileren wij de haartjes die na het harsen en threaden nog zijn overgebleven. Met een pincet halen wij deze kleine haartjes weg, zodat de wenkbrauwen helemaal op en top perfect zijn!

brow-studio-kleuren-867x1030
brow-studio-stylen
brow-studio-shapen
brow-studio-shapen-2
brow-studio-threaden-752x1030 (1)
brow-studio-harsen

Stylen

Als laatste worden jouw wenkbrauwen gestyled. Terwijl jij in een spiegel kijkt laat de stylist met een wenkbrauwgel, een highlighter of de poeder zien hoe je deze het beste aanbrengt. Door middel van uitleg en advies van de stylist kun je dit gemakkelijk thuis zelf doen. Heb je daarna nog vragen over bepaalde producten? Stel ze gerust. De stylist zal dan uiteraard jouw vragen beantwoorden.

brow-studio-stylen-2
brow-studio-stylen-3

Nazorg

Na de behandeling geven wij nazorg mee, de zogeheten BROW STUDIO RULES. Hierop staat een aantal regels. Deze regels zijn tips om irritaties te voorkomen, de kleur te behouden en zo lang mogelijk van het resultaat te kunnen genieten. Je mag bijvoorbeeld 24 uur na de behandeling geen make-up smeren op het geharste gebied, pas op met de zonnebank en let op welke make-up remover je gebruikt, dit om de kleur zo lang mogelijk te behouden.

Kortom wij maken dus gebruik van een combinatie van verschillende technieken. Deze technieken stemmen wij af op jouw persoonlijke wensen voor het beste resultaat.
Laat de wenkbrauwen minimaal 3 weken groeien voordat je langs komt voor een afspraak.

Never stop learning

ONZE ACADEMY IS GESTART!

Altijd al gedroomd van een eigen salon? Wil jij van je hobby je beroep maken? Of kan jouw salon een boost gebruiken?!

Bekijk dan nu ons trainingsaanbod door op de onderstaande knop te klikken! 

browstudio_logo_1_transparent 1 (2)
×