fbpx

FAQ

Wij proberen onze klanten zo goed mogelijk te informeren over onze studio, de behandeling en alle overige vragen. De meest voorkomende vragen hebben wij op een rijtje gezet. Mocht je toch nog een vraag hebben, neem dan contact met ons op!

De behandeling begint met een uitgebreide intake. Hierin wordt besproken wat jouw wensen en onze adviezen zijn. Zo krijg je een beeld bij wat je kunt verwachten. Vervolgens wordt er gemeten hoe jouw wenkbrauwen theoretisch horen te lopen, zodat het niet onnatuurlijk gaat ogen.
Doordat wij de wenkbrauwen harsen krijg je een strakker resultaat dan met andere ontharingstechnieken. Wij kleuren de wenkbrauwen nadat wij voor jou de juiste verf kleurencombinatie hebben samengesteld. Hierop volgend worden de wenkbrauwen geëpileerd en ge-thread om een nóg strakker resultaat te behalen. Als afsluiter geven wij je make-up advies over hoe jij jouw wenkbrauwen netjes bij kan houden. Lees ook onze blog met een uitgebreide uitleg over onze behandeling!

Wij raden je aan om 24 uur van tevoren niet onder de zonnebank te gaan en minstens 3 weken tussen een diepe peeling en onze behandeling te laten.
Ook vinden wij het fijn als je jouw wenkbrauwen ‘tekent’ zoals je ze dagelijks draagt. Zo kunnen wij zien wat je gewend bent.

De behandeling duurt 45 á 60 minuten

Wij raden u te allen tijde aan de wenkbrauwen 3 weken van tevoren te laten groeien. Dit betekent dus ook dat je 3 weken van tevoren niet meer mag epileren. Bij een trage haargroei raden wij zelfs 5 weken aan.

Jazeker, mits je wel je ‘eigen’ wenkbrauwharen nog hebt.

Dit is heel verschillend en ligt vooral aan het beginstadium van jouw wenkbrauwen. Bij je eerste behandeling kunnen wij een inschatting maken.

Nee, wij hebben één studio en die is gevestigd in Hoorn.

Op dit moment geven wij geen cursussen.

POWDER BROWS is een semi-permanente make-up en dat houdt in dat er pigment wordt aangebracht in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.

 • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
 • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
 • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading/hairstrokes
 • Heel natuurlijk poedereffect;
 • Je wordt wakker met perfecte wenkbrauwen;
 • Touch-up gemiddeld pas na 1,5 jaar;
 • Zeer goed toe te passen bij littekens(ouder dan 1 jaar) of kale plekjes in de wenkbrauwen;
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan. (verschilt per huid)

Het is helaas niet mogelijk om bij iedereen POWDER BROWS toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen POWDER BROWS aan:

 • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

 

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit:

Het bespreken van de wensen en mogelijkheden, aftekenen van de wenkbrauwen, kleurkeuze en de behandeling zelf.

Voor het beste resultaat is een nabehandeling absoluut te adviseren.  Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt, ook kan hier dan nog de vorm en kleur worden aangepast.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. Een derde behandeling kan soms ook nodig zijn.

Gemiddeld blijft het 1 tot 2 jaar mooi. De kleur loopt terug tot jij het te licht vind, dit is het moment dat je terugkomt voor een Touch-up behandeling.

Wij adviseren geen POWDER BROWS als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het pigmenteren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. 

Vermijd  3 weken sauna, zonnebank en direct zonlicht. Ook adviseren wij om 7 dagen na de behandeling je wenkbrauwen niet nat te maken. 

De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Mocht het toch pijnlijk worden dan kan de huid lichtelijk verdoofd worden. Vaak is het niet nodig.

Maak direct online een afspraak

Wij werken alleen op afspraak en deze kun je inplannen via onze website. Wij hebben diverse pakketten welke ook te bestellen zijn via onze website. We zien je graag snel terug in onze salon!

Contact met BROW STUDIO

Deel dit bericht online: