Wij krijgen regelmatig vragen als: wat doen jullie precies? Voor wie is de BROW STUDIO behandeling allemaal geschikt? Hebben jullie meerdere vestigingen? Wij vinden het tijd voor een duidelijk verhaaltje over BROW STUDIO. Hoe is het ontstaan, wie werken er allemaal en wat doen wij nou precies. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan lekker verder en ontdek alles over BROW STUDIO.

Let’s start at the very beginning

Doordat wij, Phila en Shanice, onverwachts zonder werk zaten, kwamen we op het idee BROW STUDIO op te richten. Natuurlijk bedachten wij niet 1-2-3 om ons te specialiseren in wenkbrauwen.  Wij hebben hier goed over na moeten denken, want er gingen heel wat vragen door ons hoofd. Alleen een salon voor wenkbrauwen, slaat dat wel aan? Gaan er wel genoeg klanten komen? Toen wij besloten hadden om er toch voor te gaan, moesten wij onderzoek gaan doen. Wij werkte hiervoor al grotendeels met wenkbrauwen, maar toch wilde wij onze eigen techniek ontwikkelen. Na een uitgebreid onderzoek over wenkbrauwen, verschillende soorten wax, de bijwerkingen van wax, de verschillende kleuren verf en de stofjes in verf waar sommige mensen een allergische reactie op kunnen krijgen, wisten wij alles omtrent de wenkbrauw.  Zelfs een cursus dermatologie hebben wij gedaan! Bizar hé.
Toen wij zeker wisten dat wij een wenkbrauwsalon wilden openen was het tijd om te zoeken naar een originele naam en een spetterend logo. Dit was om eerlijk te zijn nog wel even een lastig puntje, haha. Avonden samen zitten brainstormen, zucht. Honderden namen en logo’s gingen door ons hoofd, maar het was het allemaal net niet. Om jullie even een indruk te geven van onze ideeën, staan hieronder een paar voorbeelden. Bizar lelijk hé, haha. Ronde, geruite of geblokte logo’s, we hebben alles geprobeerd. Uiteindelijk was daar het BROW STUDIO logo. Daar gingen we dan….. op naar de Kamer van Koophandel om ons nieuwe bedrijf aan te melden. Oja uh, dus die foto is 1,5 jaar oud, wat een slanke koppies! Haha.

Het pand

Eenmaal aangemeld kwam er een lastige beslissing op ons pad: openen wij een eigen pand of openen wij een salon aan huis? Hier hadden wij nog helemaal niet goed over nagedacht. Na veel voor- en nadelen te hebben afgewogen werd de knoop doorgehakt: als we het doen, doen we het goed! De zoektocht naar een pand was begonnen. Het leek ons in eerste instantie slim een pand te zoeken midden in de stad (voor zover je Hoorn echt een stad kunt noemen, haha  ). Lekker centraal gelegen en veel mensen die langslopen, maar naast die paar voordelen gingen wij de nadelen bekijken. Je moet sowieso een stuk lopen om bij de salon te komen (erg vervelend tijdens regen, wat in Nederland vrij regelmatig voorkomt), op sommige plekken kun je niet komen met de auto en overal is sprake van betaald parkeren. Is het niet veel slimmer om net buiten de stad een pand te zoeken? Wij vonden een leegstaand pand in Hoorn Kersenboogerd. Dit pand sprak ons gelijk aan. Het ligt op loopafstand van station Hoorn Kersenboogerd, je kunt er gratis parkeren en het is gemakkelijk te bereiken. De huur van het pand was rond en wij konden nu echt gaan beginnen. Alleen was er nog één probleem: het pand was nog helemaal niet leuk ingericht of überhaupt klaar om ingericht te worden, dus we gingen aan de slag. Op naar de bouwmarkt om al het gereedschap in te slaan. Samen klussen, onder de verf gezeten. Wisten jullie trouwens dat Shanice écht niet kan verven, she hates it, hahaLaat zulke dingen maar aan Phila over, die overigens het liefst op de grond zit te kijken of iedereen het goed doet. 

Terwijl wij meubels, accessoires en de nodige spullen voor de behandeling aan het shoppen waren, waren onze vaders al druk met verbouwen. Onze vaders, die voor de volle 100% benoemd moeten worden tot grote helden, hebben in drie dagen tijd de hele salon verbouwd. Dus Dennis en Peter, shout out naar jullie! LOVE YOU. Het was ongelofelijk. In slechts drie dagen ging onze salon van een krakkemikkig pand naar een echte studio. Wij konden nu echt gaan beginnen!

There we go!

Hopende dat er genoeg klanten zouden komen en dat het een succes zou worden, gingen wij aan de slag. Het begon allemaal met een paar klanten per week verdeeld over twee tot drie dagen. Al snel bleek dat de behandeling een groot succes was. Stuk voor stuk kwamen er steeds meer klanten bij en moest de salon meerdere dagen open. De klanten bleven maar komen en opeens was het zo’n succes geworden dat wij zeven dagen per week aan het werk waren. Datzelfde moment ontstond er zelfs een wachtrij, WAUW! Omdat wij al snel niet meer iedereen zelf konden behandelen moest er iemand in dienst komen. Dit was natuurlijk hartstikke spannend: onze allereerste werknemer. Waar vind je nou een werknemer die niet ver van de salon af woont, de behandeling snel kan leren en het dan ook nog goed uitvoert? Gelukkig was daar Sharon! Sharon is het zusje van Shanice. Toen ze begon met werken bij BROW STUDIO zat ze nog op school. Al snel stopte ze met haar opleiding om fulltime te kunnen werken. Yesss! Er was nu al wat meer rust voor het uitvoeren van de behandelingen maar de andere taken, die wij anders na sluitingstijd nog moesten doen, stapelden zich op. Mail checken, jullie vragen beantwoorden en allerlei andere dingen kostte veel tijd. Dat was het moment dat Eva bij ons kwam werken. Je weet wel, dat hele lieve, schattige meisje. Eva werkt elke zaterdag bij ons om te helpen bij deze taken, zodat wij na het einde van een werkdag niet meer zoveel hoeven te doen. Een paar weken gingen voorbij en de wachtlijst werd steeds maar langer. Uiteindelijk was hij zo lang geworden dat het drie maanden duurde voordat je een afspraak kon maken. Voor ons was het duidelijk, er moest meer personeel bij komen. Brenda was de volgende BROW QUEEN die ons team kwam versterken. Na de mega verbouwing, in december 2016, hebben wij Ilse in dienst genomen. Toen was er nog de administratie, na 24 uur per dag een rood gloeiende telefoon vonden we het tijd voor een receptietopper. Voorheen deden we álles zelf met de benodigde slaaptekort-ruzie’s. Oh wat was dat gezellig.  Dus 1 tip lieve dames, start nooit een eigen bedrijf want hier zijn onze eerste oorlogen begonnen. Want Phila bijvoorbeeld die is ‘s avonds een zielloos wezen waar je geen gesprek mee kan voeren en vóór de middag zou ik geen woord tegen Shanice zeggen anders maakt ze je af.
Onderhand kent iedereen Thirza wel, zo’n vrolijke madame is niet te missen. Je kan in ieder geval niet chagrijnig binnenkomen, daar zorgt ze wel voor  Thirza is doordeweeks te vinden bij ons in de salon om ons te helpen met al deze taken. Samen vormen wij nu het BROW STUDIO TEAM!

Wat is BROW STUDIO?

BROW STUDIO is een studio gevestigd in Hoorn, alleen nog in Hoorn ja! Hier stylen wij uitsluitend wenkbrauwen. Wij staan voor kwaliteit, klanttevredenheid en hygiëne. In de salon hangt een gezellige en relaxte sfeer. Dat vinden wij erg belangrijk.  Er komen voornamelijk vrouwen bij ons in de salon, maar de behandeling is ook zeker geschikt voor mannen. Het maakt ook helemaal niet uit wat je leeftijd, afkomst, huidskleur of -type is. De behandeling is voor iedereen geschikt.

Waarom alleen wenkbrauwen?

Deze vraag krijgen wij vaak voor onze voeten. De vraag die je eigenlijk stelt is: waarom specialisme? Wij zijn van mening dat wanneer je de focus legt op één ding, je je hiermee kan onderscheiden van de rest. Voordat wij dit bedrijf startte hebben wij veel onderzoek gedaan naar de verschillende huidtypes en een cursus dermatologie gedaan. Wij hebben een behandeling en techniek samengesteld die volgens ons het beste is. Er zijn veel vrouwen die hun wenkbrauwen laten doen door een schoonheidsspecialist. Schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in het ontharen van de wenkbrauw. Vaak epileren ze de wenkbrauw maar kijken ze niet naar de perfecte vorm. Ze voeren veel meer verschillende taken uit tijdens een behandeling en maar een klein deeltje daarvan is het epileren van de wenkbrauw. Dit duurt ook meestal maar een paar minuten. Bij ons duurt de behandeling een uur. In dat uur nemen wij een uitgebreide intake af en kijken wij precies welke vorm en kleur bij jou past. Wij kleuren, shapen, harsen, threaden, knippen, epileren en stylen de wenkbrauw. Dat onderscheidt ons van de rest.

Verder is BROW STUDIO te vinden op:

Facebook
Instagram

Never stop learning

ONZE ACADEMY IS GESTART!

Altijd al gedroomd van een eigen salon? Wil jij van je hobby je beroep maken? Of kan jouw salon een boost gebruiken?!

Bekijk dan nu ons trainingsaanbod door op de onderstaande knop te klikken! 

browstudio_logo_1_transparent 1 (2)
×