Door de jaren heen zijn er grote veranderingen geweest wat de wenkbrauw betreft. We gingen van afgeschoren en dun naar donker en vol. Wij hebben de wenkbrauwtrends van de laatste 100 jaar voor jou op een rijtje gezet.

Jaren ‘20

In de jaren ‘20 liepen de vrouwen er heel wat anders bij dan tegenwoordig. De verschillen zitten hem niet alleen in de kleding- en haarstijl, maar ook op het gebied van de wenkbrauw. Zij vonden het namelijk heel normaal om hun hele wenkbrauw weg te scheren en hier een strak en dun potloodstreepje voor in de plaats te tekenen. Wanneer je deze dunne wenkbrauw combineerde met een felle lipkleur, was je look helemaal compleet.

Jaren ‘30

Ook een aantal jaar later bleef de dunne wenkbrauw populair. Er vond wel een kleine verandering plaats. De rechte en dunne wenkbrauw werd nu wat hoger getekend zodat het meer een boogje werd. Zo accentueerde ze de cupidoboog waardoor ze een verbaasde blik creëerde.

Jaren ‘40

Tien jaar verder waren ze (EINDELIJK!!) uitgekeken op de té dunne wenkbrauw. De wenkbrauw bleef nog wel vrij dun, maar ze hielden het dit keer wat meer neutraal. Er werd minder met potlood bijgetekend en vrouwen gingen steeds vaker voor de natuurlijke look. Wel zette de ronde vorm zich deze jaren voort.

Jaren ‘50

Zeg maar dag tegen die dunne streepjes want in de jaren ’50 werd de volle maar goed verzorgde wenkbrauw een trend. Vrouwen gaven hun wenkbrauwen een hoekige style. Met Marilyn Monroe als grote voorbeeld voor vele vrouwen stopten ze met epileren en maakte ze hun look af door felrode lipstick te dragen.

Jaren ‘60

De sixties zijn aangebroken en de vrouwen zijn weer terug bij af. De dunnere wenkbrauw is terug, pincetten vliegen over de toonbank en de vrouwen slaan weer massaal aan het epileren.  Oké, dat laatste is misschien ietwat overdreven. De vorm die hier werd aangehouden lijkt eigenlijk best veel op de dikke wenkbrauwtrend van nu, alleen in een andere vorm.

Jaren ‘70

In de jaren zeventig, ook wel bekend als de hippietijd, gingen de vrouwen voor natuurlijke vormen. Ze lieten hun wenkbrauwen lekker groeien en combineerde dit met een neutrale make-up.

Jaren ‘80

Epileren? Dat woord kende ze in de eighties niet. Geen wax of pincet in de buurt van de wenkbrauw en alles lekker laten groeien. De natuurlijke look werd deze tijd wel heel serieus genomen, want vrouwen liepen rond met dikke, volle en vooral borstelige wenkbrauwen.

Jaren ‘90

Tijdens de jaren ‘90 ging het weer helemaal de andere kant op. Vrouwen begonnen massaal te epileren en dunne lijntjes op hun gezicht te tekenen. Veel vrouwen dragen tegenwoordig nog steeds de gevolgen van het massale epileren.

2000

Na de nineties hadden we weer genoeg van die leeggeplukte wenkbrauwen. We lieten ze weer wat dikker groeien. Een groot voorbeeld in deze tijd was onder andere Julia Roberts die als één van de eerste haar wenkbrauwen weer lekker liet groeien.

Tegenwoordig

En dan, last but not least, de wenkbrauw van nu. Tegenwoordig is het helemaal in om zelf niets meer aan je wenkbrauwen te doen. Hoe voller hoe beter. Veel vrouwen, en zelfs een aantal mannen, laten hun wenkbrauwen doen bij een wenkbrauwspecialist.

Laat jij je wenkbrauwen al doen door een ervaren wenkbrauwspecialist?

Bij ons in de salon kun je terecht voor jouw eigen ‘wenkies on fleek’. Wij kunnen jou helpen en adviseren om het resultaat van de perfecte wenkbrauw te bereiken. Check onze Instagram– en Facebookpagina voor meer foto’s, stuur ons een berichtje voor meer informatie en maak een afspraak via de website.  Wie weet loop jij binnenkort ook rond met mooie wenkbrauwen. 

Liefs,

BROW STUDIO

Never stop learning

ONZE ACADEMY IS GESTART!

Altijd al gedroomd van een eigen salon? Wil jij van je hobby je beroep maken? Of kan jouw salon een boost gebruiken?!

Bekijk dan nu ons trainingsaanbod door op de onderstaande knop te klikken! 

browstudio_logo_1_transparent 1 (2)
×